Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.10.2010. ЛУЦЬК. В єпархії відзначили річницю визволення України від фашистських загарбників

В обласному центрі Волині молитвою, покладанням квітів та промовами вшанували пам’ять тих, хто боровся на свободу України. Урочистості з нагоди 66-ї річниці визволення України від фашистських загарбників відбулися 28 жовтня на меморіальному комплексі Вічної Слави.
Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт розпочав мітинг із молитви «за упокій людей, які віддали своє життя, свою любов, щоб ми жили». «Всі тоді прагнули єдиного – перемогти… І, слава Богу, перемога прийшла», – наголосив владика. Після цього представники влади, організацій та просто громадяни, яким не байдужий подвиг визволителів, поклали квіти до Вічного вогню.
І, як це вже увійшло в традицію, перед мікрофонами виступили представники влади, голови ветеранських організацій, учасники бойових дій. Вони згадували страшні роки війни та дякували героям, які відстоювали свою батьківщину. «Пам’ять – капризна дама, вона може подрімати, її можуть приспати. Але цю пам’ять у нас не забрати», – наголосив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.