Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.10.2010. БІЛА ЦЕРКВА. Звернення архієпископа Митрофана до пастви напередодні виборів

Звернення
архієпископа Білоцерківського і Богуславського Митрофана

Протягом останніх п’яти років в Україні відбуваються негативні процеси, які як ніколи болісно впливають на наше суспільство. Політичні партії замість того, щоб поєднувати український народ, свідомо розколюють його на «свій» і «чужий» електорат. У результаті політичні розбіжності розділяють подружні пари, батьків з дітьми, друзів, товаришів по службі. Православна Церква ніколи не ділила, не ділить і не буде ділити людей за походженням, соціальним статусом, національністю, мовою або політичними уподобаннями. Для Церкви немає ні «помаранчевих», ні « біло-блакитних», ні «зелених», усі є дітьми Божими, нашими братами й сестрами в Христі.
Зараз, напередодні виборів, я, як Пастир, закликаю свою паству згідно слів апостола Павла: «якщо це можливо з вашого боку, будьте в мирі з усіма людьми» (Рим. 12, 18). Політика не повинна сіяти зерно ненависті й злості у ваших серцях. Кожен має право на свою власну думку, на свої переконання. Але не потрібно свою думку за всяку ціну нав’язувати іншому. Поважайте й любіть один одного, і цим ви засвідчите, що є дітьми єдиного Бога, одного народу та єдиної країни.
Звертаючись до лідерів політичних партій, прошу вас: не прагніть до власної перемоги за всяку ціну, жертвуючи при цьому стабільністю суспільства. Інакше перемога може виявитися «пірровою». Часто прагнення до участі в політичній діяльності зумовлюється не бажанням людини принести користь ближньому, суспільству, країні, а, головним чином, бажанням влади й успіху.
Несіть, насамперед, любов, мир і творення. Збереження суспільного миру – от ваше першочергове завдання.
Будемо всі разом додержуватися апостольського заклику: «Благаю вас, браття, іменем Господа нашого Ісуса Христа, щоб… не було між вами поділу, але щоб ви поєднані були в одному дусі» (1 Кор. 1, 10)
І нехай перебуває з усіма нами благословення, благодать, милість і мир від Бога Отця й Господа нашого Ісуса Христа в істині та взаємній любові!

Архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан