Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.10.2010. УЖГОРОД. Відбулася Міжнародна науково-практична конференція організована до 75-річчя Блаженнійого Митрополита Володимира

22 жовтня в Свято-Миколаївському актовому залі Духовно-навчально-наукового комплексу «Ужгородська Українська богословська Академія імені святих Кирила і Мефодія — Карпатський університет імені Августина Волошина» відкрилася Міжнародна науково-практична конференція «Україна: шляхи формування державно-національної цілісності суспільства та утвердження духовної основи української цивілізації», організована до 75-річчя Блаженнійого Митрополита Київського і всієї України Володимира.
За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви, у форумі взяв учать вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Іларій, голова Синодального відділу релігійної освіти та катихізації УПЦ. Владика зачитав привітання Блаженнішого Митрополита Володимира до організаторів та учасників конференції. Також він виступив на пленарному засіданні с доповіддю на тему: «Значення духовного фактору в процесах соціального єднання».
Зі вступним словом до учасників конференції звернувся ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина доктор богословських наук, доктор філософії, професор архімандрит Віктор (Бедь).
Також привітав учасників конференції та виступив із доповіддю архієпископ Житомисрський і Новоград-Волинський Гурій, голова Синодального відділу Української Православної Церкви у справах молоді.
23 жовтня в Свято-Миколаївському актовому залі Духовно-навчально-науковому комплексі було продовжено заслуховування доповідей на секційних засіданнях та проведено підсумкове засідання круглого столу на тему «Роль православних духовних цінностей у розвитку православної цивілізації Макрохристиянського світу, формування національної самосвідомості та громадянської позиції сучасної молоді».
Вцілому участь в науково-практичній конференції прийняли 102 учасники (з них 48 студентів старших курсів) із 32 вищих навчальних (духовних та світських) закладів освіти. Із доповідями на секційних засіданнях виступило 63 доповідачі. За результатами роботи науково-практичної конференції ухвалено резолюцію.