Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.10.2010. ЛУЦЬК. Пройшов хресний хід з нагоди свята майбутнього кафедрального собору

Кожного року, 22 жовтня, по благословенню керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта православні лучани хресною ходою вирушають до тимчасового храму Всіх святих землі Волинської, де будується кафедральний собор. В цьому році хресний хід розпочався у п’ятницю о 16-й годині молебнем біля Свято-Покровської кафедральної церкви Луцька. Торжества очолив владика Ніфонт.
Для піднесення духу православних волинян з благословення владики священики несли святині: ікону Пресвятої Богородиці «Всецариця», яка спеціально була написана на прохання митрополита на Афоні для Волинської землі, ікону Покрова Пресвятої Богородиці, ікону всіх Угодників землі Волинської, ковчег з мощами преподобних Києво-Печерських.
Сотні віруючих людей разом зі священнослужителями вирушили до майбутнього собору. Прикрашали хресний хід церковними піснеспівами вихованці Волинської духовної семінарії під керівництвом протоієрея Петра Муляра. Також в цих святкуваннях брали участь вихованки регентських класів, що діють при ВДС. В центрі міста на Театральному майдані митрополит прочитав Євангеліє і окропив усіх святою водою.
Далі віруючі лучани вулицями Волі, Шопена, Перемоги, Соборності попрямували до кінцевої зупинки — тимчасового храму на честь Волинських святих.