Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.10.2010. КИЇВ. Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Володимир привітав із 50-річчям настоятельку жіночого монастиря столиці

14 жовтня, в день свята Покрова Пресвятої Богородиці, Предстоятель Української Православної Церкви відправив Божественну Літургію в храмі на честь святителя Миколая Чудотворця Свято-Покровського жіночого монастиря міста Києва.
Під час богослужіння Блаженніший Митрополит Володимир, за понесенні труди на благо Церкви та у зв’язку із 50-річчям від дня народження, нагородив настоятельку обителі ігуменю Калісфенію (Шамайло) орденом святої великомучениці Варвави ІІ-го ступеню.
Звертаючийсь до віруючих після Євангельського читання, Архіпастир розповів про свято та наголосив на особливому шануванні Церквою Пресвятої Богородиці: «Приємно усвідомлювати, що Сама Божа Матір покриває тих, хто молиться. Вона й сьогодні і тут, і там, і всюди, де призивають Її святе ім’я і підносить свої молитви за всіх людей Богу. Нехай Цариця Неба, котра має особливу благодать від Бога молитися за нас, допомагатиме нам. Нехай над нами простирається Її святий покров во славу Божу і для нашого спасіння», — сказав, зокрема, Митрополит Володимир.
Після відправи Блаженніший Владика благословив усіх присутніх на молитві в Свято-Покровській обителі.