Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.10.2010. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир освятив храм на честь Преображення Господнього

13 жовтня Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Володимир звершив чин освячення новозбудованого храму на честь Преображення Господнього у Голосіївському районі міста Києва (масив Теремки-2, вул. Василя Касіяна, 1).
Блаженнішому Митрополиту Володимиру співслужили: архієпископ Вишгородський Павел, єпископи Переяслав-Хмельницький Олександр та Васильківський Пантелеімон, а також столичне духовенство.
За богослужінням також молилися представники влади міста Києва та районів столиці.
По завершенні Архіпастир привітав ктиторів і парафіян із днем освячення та звернувся зі словами настанови.
«Вітаю вас із днем освячення престолу, у якому прийняли участь усі присутні, і хто молився, і хто не молився, і хто вміє молитися, і хто не вміє. Ми всі звершили цю тайну Божу на користь Святої Церкви і нашого народу. Престол цього храму освячено на честь Преображення Господня. Нехай це завжди нагадує нам бажання влаштовувати своє життя, несучи життєвий хрест до Фавору, де звершилося Преображення Господнє», — сказав Митрополит Володимир.
Після Блааженніший Митрополит Володимир відзначив благодійників храму церковними орденами і благословенними грамотами. Зокрема, головний ктитор храму Ігор Лисов був нагороджений орденом святого рівноапостольного князя Володимира І-го ступеню. Також Первосвятитель подарував громаді образ Пресвятої Богородиці.
Після цього вікарій Київської Митрополії, єпископ Васильківський Пантелеімон, за благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви, звершив у новоосвяченому храмі Божественну літургію.
Спасо-Преображенський храм розташований у мальовничому куточку масиву Теремки–2, на березі невеликого ставка. Його будівництво розпочалося за ініціативи народного депутата України Ігоря Лисова.
Церква виконана у неовізантійському стилі. Вівтарна абсида храму прикрашена мозаїкою. Наразі проводяться роботи по оздобленню інших храмових стін. У майбутньому будуть встановлені привезені з Венеції вітражі. Також у планах громади є побудова дзвіниці поруч із храмом.