Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.10.2010. ПОЛТАВА. Блаженніший Митрополит Володимир освятив місце під будівництво храму

На цьому місці в 30-ті роки минулого століття був зруйнований храм, в якому служив сповідник Православної віри Священномученик Василій (Зеленцов), епископ Прилуцький, вікарій Полтавської єпархії.
В присутності архієреїв та духовенства, керівників міста, області та основних структур, чисельних вірян та жителів Полтави Блаженніший Митрополит відправив молебний спів на освячення місця під будівництво нового храму, який стане ще однією окрасою центральної частини міста та осередком духовного життя прихожан. Блаженніший Владика помазав святим єлеєм Хрест та окропив його свяченою водою, після чого Хрест був встановлений на місці де в недалекому майбутньому буде зведений храм на честь Апостола Андрія Первозванного.

Потім Блаженніший митрополит Володимир звернувся до присутніх з словом повчання. Владика закликав всіх підносити свої молитви до Господа Вседержителя з проханням послання Всесильної допомоги Божої в справі будівництва храму.
Після промови Митрополит Володимир звернувся до міського голови Андрія Всеволодовича Матковського і в благословення на добрі справи вручив йому Володимирську ікону Божої Матері.
У відповідь Андрій Всеволодович подякував Предстоятелю Української Православної Церкви за його візит до Полтави, за його увагу до духовних потреб полтавчан і за його молитви за полтавську паству.

Прес-служба Полтавської єпархії УПЦ