Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.10.2010. ЛУЦЬК. В єпархії підвели підсумки благодійного фестивалю «Волинський благовіст»

5 жовтня у Свято-Покровському кафедральному храмі керуючий єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт провів зустріч з представниками організацій та сім’ями, яким були передані зібрані кошти з першого всеукраїнського благодійного фестивалю «Волинській благовіст». На зустрічі були присутні представники ЗМІ Волині.
Частина грошей була перерахована організаціям, частину передано готівкою, а на частину закуплено побутову техніку, яка передана сім’ям, де виховуються сироти, інваліди, а також багатодітним родинам. Кожна сім’я особисто подякували і на згадку про подію архіпастирю діти з радістю дарували власні малюнки та іграшки.
За благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира владика Ніфонт вручив автору розробки концепції фестивалю, режисеру — постановнику заслуженому діячу мистецтв України Віталію Іваницькому орден Почаївської ікони Божої Матері.
30 травня, напередодні Міжнародного дня захисту дітей у Луцьку за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира відбувся грандіозний захід — перший Всеукраїнський фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст», мета якого була зібрати кошти для обездолених дітей Волині. Організатором заходу виступила Волинська єпархія УПЦ на чолі з керуючим єпархією митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом.
Авторський проект Волинської єпархії звершився за сприяння генерального мецената фестивалю — фірми «Домінанта», керівник Леонід Джулінський. Розпочався фестиваль молитвою. У всіх храмах єпархії звершили Богослужіння за здоров’я дітей.
Ідея проведення фестивалю до Міжнародного дня захисту дітей виникла як бажання продовжити ті акції благодійності, які митрополит Ніфонт організовує разом з духовенством та вірянами ввіреної йому Волинської пастви.
У фестивалі взяли участь церковні та світські колективи, звучали пісні на духовну тематику, про любов, добро, милосердя. До фестивалю долучились також заслужені артисти України та Білорусії.
Під час фестивалю було зібрано 160 тисяч грн. для обездолених дітей.