Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.10.2010. КИЇВ. Відбулося засідання Літургічно-богослужбової комісії при Священному Синоді УПЦ

5 жовтня, у Свято-Успенській Кмєво-Печерській Лаврі відбулось розширене засідання Літургічно-богослужбової комісії при Священному Синоді УПЦ.
На початку засідання присутні заслухали звіт голови комісії, архімандрита Філарета (Звєрєва) про роботу в поточному році.
У ході роботи були обговорені проект положення про створення богослужбових текстів на честь новопрославлених святих та низка богослужбових послідувань.
Складені у результаті дискусії тексти будуть подані на розгляд Блаженнішому Митрополиту Володимиру та Священному Синоду УПЦ.
Рішення про створення Літургічно-богослужбової комісії було ухвалено 29 березня 2007 року на засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви (ЖУРНАЛ № 27).
Склад комісії: голова — архімандрит Філарет (Звєрєв); архімандрит Полікарп (Ліненко), насельник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври; архімандрит Никодим (Барановський), викладач КДАіС; протоієрей Олег Скнар, викладач КДАіС; священик Андрій Ніколаїді, викладач ОДС; священик Олег Кожушний, викладач КДАіС; ієромонах Роман (Підлубняк), регент хору КДАіС.