Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.10.2010. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир прийняв Посла Республіки Австрія в Україні

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир прийняв Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Австрія в Україні пана Вольфа Дітріха Хайма на його прохання. Австрійського дипломата супроводжував представник Федерального Міністерства європейських та міжнародних справ Республіки Австрія пан М. Венінгер, який свого часу був першим Послом цієї країни в Україні після проголошення її незалежності.
Під час зустрічі сторони обговорили ряд питань щодо стану та перспектив православно-католицького діалогу, відносин між православними та греко-католиками, місця та ролі України і Українського Православ’я в європейських суспільно-релігійних процесах. Після завершення зустрічі гості відвідали Ближні Печери Києво-Печерської Лаври, де вклонились мощам батька вітчизняної історії преподобного Нестора Літописця.
У зустрічі взяв участь виконуючий обов’язки Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, а також секретар Відділу протоієрей Миколай Данилевич.