Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.10.2010. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Предстоятель УПЦ відвідав свою малу батьківщину

Перебуваючи на своїй малій батьківщині в с. Марківці Летичівскього району, Хмельницької Єпархії, 1 жовтня 2010 року Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну Літургії на своїй малій батьківщині с. Марківці в Свято-Михайлівському храмі, де Архіпастир прислуговував у дитинстві.
Його Блаженству співслужили митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, архієпископи: Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Вінницький і Могильов-Подільський Симеон, Вишгородський Павел, єпископи: Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, Шепетівський і Славутський Володимир, Переяслав-Хмельницький Олександр та духовенство Хмельницької Єпархії.
Після Літургії Блаженніший Митрополит Володимир з Архієреями, духовенством та односельчанами відвідали місцеве кладовище, де помолилися за спочилих батьків Блаженнішого, Маркіана Арсеньовича та Феодосію Іванівну та інших спочилих односельчан.
Під час перебування у Марківцях Блаженніший Владика відвідав Свято-Преображенський жіночий монастир в селі Головчинці Летичівського району, де в свій час прийняв святе хрещення.