Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.09.2010. ЛУЦЬК. Фільм Волинської єпархії «Шукати Господа» в основному конкурсі фестивалю «Покров»

З 7 по 10 жовтня у Києві відбудеться восьмий Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров»- 2010 ( детальна інформація на сайті фестивалю http://www.pokrovkino.com/). В рамках цього фестивалю відбудеться третій фестиваль православних ЗМІ, на якому уже представлено всі медіапроекти інформаційного відділу Волинської єпархії.
На сам фестиваль «Покров» з благословення митрополита Ніфонта інформаційно-просвітницьким відділом відділом єпархії для комісії фестивалю був представлений єпархіальний документальний фільм «Шукати Господа», котрий створений до 20-ччя архієрейської хіротонії митрополита Ніфонта.
І ось на днях з Києва прийшло приємне повідомлення про те, що фільм потрапив до основного конкурсу фестивалю: «Раді повідомити Вас, що комісія фестивалю прийняла Ваш фільм «Шукати Господа», котрий потрапив в основний конкурс фестивалю «Покров». Запрошуємо Вас приїхати в Київ з 7-го по 10-е жовтня». Слід зауважити, що на минулому фестивалі Волинська єпархія була представлена фільмом «Батюшка».
Анотація до фільму «Шукати Господа»
Жанр: Документальний фільм
Країна: Україна
Режисер: Оксана Лукашук
Автор сценарію: Оксана Лукашук
Монтаж: Миколи Шабали
Оператори: Рустан Щербачук, Олексанадр Пілюк, Богдан Придатко
Консультанти: архімандрит Аліпій (Сапіга), протоієрей Валентин Марчук
Музика та звук:уривки класики, церковні піснеспіви у виконанні хору «Волинські дзвони» храму Всіх Святих землі Волинської м. Луцька ( регент — Марія Федосюк-Вислоцька) та хору «Благовіст» Хрестовоздвиженського храму смт Колки (регент – Михайло Горбач)
Сюжет фільму: Фільм «Шукати Господа» присвячений 20-літтю архієрейської хіротонії митрополита Луцького і волинського Ніфонта (Василя Солодухи). До цього відомий на всю Волинь та поза її межами монах – архімандрит Ніфонт служив настоятелем у Свято-Троїцькому храмі невеличкого села Рудка-Козинська Рожищенського району Волинської області. У березні 1990 року рішенням Священного Синоду його було призначено єпископом Хмельницьким і Кам’янець-Подільським. Як справився молодий монах з цією відповідальною місією, чи легким для нього був амофор архієрея в тих непростих історичних обставинах, які були на початку його єпископського служіння і 20 років потому розповідає цей фільм.