Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.09.2010. ДОНЕЦЬК. Блаженніший Митрополит Володимир звершив пастирський візит до старовинного міста

25 вересня, Блаженніший Митрополит Володимир помолився у Свято-Олександро-Невському кафедральному соборі міста Слов’янськ.
Для 355-річного міста візит Блаженнішого Владики став історичною подією. Віряни Слов’янська, Краматорська, Червоного Лиману та інших міст ще з ранку поспішали до кафедрального собору, щоб отримати первосвятительське благословення Митрополита Володимира.
Звертаючись до присутніх, Владика Володимир виголосив проповідь про віру Христову.
«Стояння у вірі — це все одно, що стояння перед Богом, — сказав він. — Віра — це Божий дар, котрий служить нашій настанові в любові та є нашою підтримкою у майбутньму. Не випадково Господь говорив: «Віра твоя врятувала тебе». Віра творить чудеса, вона просвітлює шлях людини та видимим чином показує невидиме. Дар віри можна порівняти з даром любові до Бога і любові до ближніх».
Єпископ Горлівський і Слов’янський Митрофан подякував Блаженнішому Владиці за його історичний візит і висловив впевненність, що слова Митрополита Володимира, виголошені під сводами кафедрального собору Слов’янська, зміцнять віру в серцях прихожан.
Сайт Донецької єпархії