Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.09.2010. ВАРШАВА. Представники УПЦ беруть участь в Міжнародній конференції з проблем міграції в Центральній та Східній Європі

15 вересня в Центрі науки і культури богословського відділення Опольського університету в селищі Камінь Сілезький (Польща) розпочала роботу Міжнародна конференція «Міграція в Центральній та Східній Європі — проблеми примирення і співіснування культур». Конференція організована міжнародною групою «Примирення — завдання Церков в Україні, Білорусії, Польщі та Німеччині», до якої входять представники християнських конфесій чотирьох країн. З 2009 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира офіційним представником Української Православної Церкви в групі «Примирення» є проректор Київської духовної академії з науково-богословської роботи доцент Володимир Вікторович Бурега.
У конференції, що розпочалася в Польщі, беруть участь представники Римсько-Католицької Церкви з Німеччини, Польщі, Білорусі та України, Української Греко-Католицької Церкви, Польської Православної Церкви, Української Православної Церкви, Білоруської Православної Церкви, Євангелічної Церкви Німеччини, Лютеранської Церкви в Польщі, Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви в Україні. Крім представників християнських конфесій у форумі також беруть участь представники Польського національного бюро Верховного комісара ООН у справах біженців, Відділу міграційної політики Міністерства внутрішніх справ Польщі, різних суспільних та гуманітарних організацій, що займаються проблемами мігрантів в Європі. Крім пленарних засідань очікується проведення семінару «Ставлення церков до проблеми міграції». Учасники конференції планують приділити особливу увагу проблемам адаптації та інтеграції мігрантів в нове для них культурне середовище, співіснуванню культур в контексті активної міграції в Європі, збереженню культурної і конфесійної ідентичності мігрантів, особливостям пастирського служіння серед мігрантів та біженців.
16 вересня, з благословення Блаженішого Митрополита Київського і всієї України Володимира секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич виступив на конференції з доповіддю про досвід Української Православної Церкви в пастирському піклуванні про українських мігрантів в країнах Західної Європи.
Конференція продовжить свою роботу до 18 вересня.