Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.09.2010. ПОЧАЇВ. У Духовній семінарії розпочався новий навчальний рік

8 вересня у духовній семінарії розпочався новий навчальний рік. Перший день в новому навчальному році розпочався з молитви, а саме з Божественної Літургії, яку очолив архієпископ Тернопільський і Кременецький Сергій. Йому співслужили ректор семінарії — архімандрит Нафанаїл, з викладачами і студентами у священному сані.
Одразу після Божественної Літургії було звершено молебень на початок нового навчального року, після якого владика Сергій звернувся з вітальним словом до вихованців і потім окропив всіх святою водою. Після цього викладачі і студенти пройшли Хресною ходою по Свято-Успенській Почаївській Лаврі, де вклонилися святиням, а саме: до цільбоносної Стопи, чудотворної ікони Божої Матері, до мощей преподобних Іова та Амфілохія Почаївських чудотворців.
В другій половині дня в семінарському храмі відбулася урочиста частина з нагоди початку нового навчального року. На урочистому акті було зачитано поздоровлення, які надійшли на адресу семінарії з нагоди цього свята; після чого до присутніх з архіпастирським повчанням звернувся владика Сергій. Архіпастир звернув особливу увагу на покаяння, яке відкриває шлях до Царства Небесного, а також наголосив на тому, щоб всі дорожили тим даром який вони мають, а саме перебування під особливим покровом Цариці Небесної в цьому святому місці. Також цього дня Почаївська семінарія відзначає 4-ту річницю з дня освячення семінарського храму прп. Іова і Амфілохія, в якому щодня звершуються богослужіння. Цей храм відвідують не тільки студенти, а також місцеві жителі, чисельні прочани, які приїжджають на острів спасіння, а саме – вклонитись до святинь Почаївської Лаври.