Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.09.2010. ЄРУСАЛИМ. У день Усікновення глави святого Пророка Іоанна Предтечі Блаженніший Митрополит Володимир звершив нічну Божественну літургію в Храмі Гроба Господнього

У ніч із 10 на 11 вересня Предстоятель Української Православної Церкви звершив Божественну літургію в Храмі Гроба Господнього в Єрусалимі. Його Блаженству співслужили: представник Єрусалимського Патріарха митрополит Феодосій, архієпископи Глухівський і Конотопський Лука, Мукачевський і Ужгородський Феодор, єпископи Володимир-Волинський і Ковельський Нікодим, Переявлав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), Шепетівський і Славутський Володимир, Макаровський Іларій, а також духовенство Єрусалимського Патріархату та Української Православної Церкви.
На день Усікновення глави святого Пророка і Предтечі Іоанна за Божественною літургією молилося близько 600 паломників із України.
Богослужіння проходило на трьох мовах: грецькій, арабській і слов’янській. Паломники вітали один одного великоднім зверненням «Христос Воскресе», а також співали великодній канон.
Нагадаємо, що ця поїздка була організована Паломницьким центром при Синодальному відділі зовнішніх церковних зв’язків УПЦ до 75-річчя Блаженнішого Митрополита Володимира.