Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.09.2010. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. У храмі села Ростень вчинено акт вандалізму

Як повідомив настоятель Георгіївського храму села Ростань Шацького району, священик Олександр Кликоцюк, 2 вересня у даному храмі було вчинено акт вандалізму. Невідомі виламали двері зі сторони паламарки проникши в храм вчинили акт вандалізму, зняли ікони зі стін вівтаря і кинули на землю. Перевернули на Престолі хрести та Євангеліє. Також на жертовнику перевернули священні сосуди. На центральній частині храму, з тетраподу скинули ікону Успіння Пресвятої Богородиці.
Нічого цінного у храмі не пропало, церковний сейф не зламаний, пожертви парафіян залишились на місці. По факту злочину відкрита кримінальна справа, ведеться слідство.
3 вересня подібна інформація прийшла з Нововолинського благочиння. Там вандали проникли у храм прп. Симеона Стовпника в с. Панасівка. В пошуках цінностей нелюди поперевертали усе церковне начиння.
Ймовірно, грабіжники шукаючи речі старовини, ікони, книги та інше церковні речі. У храмах с. Ростань та Панасівка вони для себе нічого цінного не знайшли, але сам факт осквернення святині волає до Неба.
З цього приводу преосвященний єпископ Никодим закликав пастирів та паству Володимир-Волинської єпархії вжити необхідних заходів для безпеки храмів Божих. Слід посилити надійність замків та ґратів, якщо є можливість – встановити охоронну сигналізацію.