Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.09.2010. ЛУЦЬК. Ректор ВДС взяв участь у дні знань Волинського національного університету імені Лесі Українки

Напередодні нового навчального року в усіх храмах Волинської єпархії було відслужено молебні про тих, хто вчиться та вчить. Перед початком шляху до знань Церква благословляє вчителів та учнів та просить у Бога благодаті: щоб учні сприймали навчання, а викладачі вкладали знання й основи моральності в душі своїх підопічних.
У вівторок, 31 вересня, ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Сергій Ющик на запрошення ректора ВНУ Ігоря Коцана та з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта взяв участь у дні знань Волинського національного університету імені Лесі Українки.
Дощова погода дещо зіпсувала святкові плани ВНУ імені Лесі Українки – не пройшла запланована урочиста хода студентів та викладачів містом. Церемонія посвяти у студенти відбувалася на історичному факультеті.
Привітати майбутніх спудеїв прибули представники влади, бізнесу, духовенства, судочинства, журналісти, освітяни, батьки.
Цьогоріч на перший курс до ВНУ вступили 1,693 тисячі студентів, на факультет післядипломної освіти – 312 студентів, – сказав ректор університету Ігор Коцан. Він зауважив, що студенти навчаються не для школи, а для життя. Голова Волинської ОДА Борис Клімчук у своєму виступі додав, що навчання – це праця. Найголовніше, за його словами, треба навчитися здобувати знання.