Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.08.2010. ЛЬВІВ. Голова обласної ради Мирослав Сеник вважає Православну Церкву неукраїнською

Відповіддю на протестацію архієпископа Львівського та Галицького Августина стосовно приниження статусу Української Православної Церкви під час промови голови обласної ради Мирослава Сеника з нагоди урочистих заходів до 19-ї річниці Незалежності України, стало звинувачення православного ієрарха у неправдивості повідомлень.
На сайті прес-служби облради був оприлюднений коментар, в якому пан Сеник замість вибачення та коректного пояснення власної промови звинувачує керуючого Львівською єпархією у підриві авторитету православ’я на Галичині.
За розсудом облради, міркування голови, що мали офіційний а не приватний характер зовсім не є образливими по відношенню до мільйонів православних громадян України, яких пани уніати ставлять до церкви етнічних меншин, як то католиків чи то вірмен. Натомість, справжньою українською церквою галицькі політики визначають історичне викривлення – унію, та духовний симулякр — «київський патріархат» на чолі з полковником КДБ Антоновим. Саме ці релігійні угрупування на думку Мирослава Сеника перебувають на сторожі національних цінностей та духовності, а також потребують державної підтримки.
Таким чином на свій власний розсуд пани уніати, обіймаючи державні посади, за своїми власними вподобаннями будують гуманітарну політику області в царині релігії, звинувачуючи владику Августина у втручанні до справ світських, єзуїтські вказуючи на принцип відокремлення Церкви від держави. Забуваючи однак про конституцію та право. Декларуючи у своїх політичних заявах прихильність до принципів демократії можновладці Львівщини натомість демонструють позицію попередніх десятиліть політику ізоляціонізму та дискримінації Православної Церкви у Галичині.
На завершення офіційного коментаря обласної ради архієпископ Львівський і Галицький Августин, голова синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії з Збройними силами, шанований у всій Православній Церкві архіпастир отримав «звання» провокатора та піар-технолога, який прагне дискредитувати місцеву владу. Більш безглуздого звинувачення вигадати неможливо.