Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.08.2010. КИЇВ. День знань є золотою сторінкою літопису релігійного життя МАУП

У Міжрегіональній Академії управління персоналом (МАУП) відбулося свято знань, яке розпочалося традиційним молебнем перед початком нового навчального року. Біля каплиці святого Георгія Побідоносця зібралися поважні гості, студенти, професори, викладачі та працівники Академії. На молебні були присутні: Голова Наглядової Ради МАУП професор, академік Георгій Щокін, ректор, професор Валерій Захожай, герой України Левко Лук’яненко, олімпійський чемпіон Ельбрус Тедеєв та інші відомі політичні, громадські та культурні діячі.
Після богослужіння у вітальному слові протоієрей Діонісій Мартишин, директор духовно — просвітницького центру імені Святих Апостолів, завідувач кафедри православної культури та теології зазначив: «Православна Церква, звершуючи священну місію проповіді Євангелія у сучасному світі, на крилах божественної благодаті несе благу радісну звістку про спасіння, оновлення та зцілення усього людства силою, владою і любов’ю Христа. Багатство святості, праведності, апостольського оптимізму та пророчої відваги виконати волю Всевишнього — основа християнської місії, справжнього богословського пошуку та інтелектуального зростання. І саме тому кожного року ми розпочинаємо новий начальний рік з молитви та Божого благословення. Тільки милість, любов, сила та благодать Всевишнього — Творця всесвіту дає можливість відчути зміст, сенс та повноту людського буття. Не даремно золотою сторінкою літопису життя Міжрегіональної Академії управління персоналом є сторінка відродження і розвитку релігійної культури, перш за все ознайомлення молоді з безцінними скарбами Православної віри. Треба зазначити, що релігійна освіта та виховання — складова частина цілої концепції гармонійного розвитку і виховання сучасної молоді у МАУП».
Наприкінці молебню протоієрей Діонісій Мартишин побажав усім присутнім радості у Святому Дусі, мудрості, пророчої сміливості та сердечного тепла, зігріваючого душу.