Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.08.2010. ВІННИЦЯ. Клуб православного туризму «Одігітрія» здійснив паломницький похід на катамаранах

Понад 80 кілометрів по Дністру на катамаранах пройшла група вінницького клубу православного туризму «Одигітрія».Маршрут водного походу пролягав уздовж древніх скельних монастирів — від затопленого міста Бакота до підніжжя монастирської гори біля села Лядово, де почалася підготовка Лядовського ярмарку.
Православним туристам «Одигітрії» дуже важливо було побувати в древніх монастирях над Дністром, пройти частину шляху преподобного Антонія Печерського чудотворця, яким він йшов в XI столітті зі Святої гори Афон до Києва.
Лядовський монастир — перша святиня, заснована родоначальником руського чернецтва по дорозі на батьківщину — став кінцевою точкою маршруту православних мандрівників.
До групи вінничан, що надіялися на волю Божу, в числі яких були п’ять священиків, приєдналися четверо киян і вісім громадян Росії з Москви і Череповця. Всі росіяни — студенти та викладачі Свято-Тихонівського гуманітарного університету, де навчаються і вінницькі батюшки. Організацію незвичайного водного походу підтримав турклуб «Меркурій», керувати групою зважився еколог і турист Валерій Вакалюк, узявши у спільники свого сина Дмитра.
Маршрут православних туристів «Одигітрії» закінчився біля підніжжя монастирської гори — тут, на березі Дністра, 11 вересня, в день Усікновення глави Іоанна Предтечі, розпочнеться Лядовський ярмарок. Вперше за сто останніх років. Відновленням вікової традиції проведення православної ярмарку Лядовський монастир сприяє залученню до духовності багатьох людей і відродженню православної культури України.
Група «Одигітрії» розбила намети на місці майбутнього ярмаркового містечка і два дні провела у святій обителі. Сповідалися, причастилися, поринули у святе джерело преподобного Антонія. І повезли з собою благодать у серці, радість життя і вдячність Богові за все.