Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.08.2010. ЛУЦЬК. Біля геріатричного будинку на місці зруйнованого храму встановили пам’ятний Хрест

На минулому тижні мешканці луцького геріатричного будинку мали змогу взяти участь у святковому Богослужінні. З благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта у спеціально облаштованій кімнаті Божественну Літургію звершив настоятель храму святої великомучениці Єкатерини села Великий Омеляник священик Володимир Гринюк. Під час Божественної літургії співав хор вихованців Волинської духовної семінарії.
Більше п’ятнадцяти років у цьому закладі діє православна громада, покровителями якої є святі безсрібники Косма та Даміан. Духовно опікується закладом з благословення владики Ніфонта благочинний храмів Луцька протоієрей Володимир Літвенчук. З його ініціативи на території закладу на місці, де в Радянській період у 80-их роках був зруйнований Хресто-Воздвиженський храм, цього дня поставили пам’ятний Хрест.
Священики благочиння на чолі з отцем Володимиром освятили Хрест і привітали директора, працівників та мешканців будинку з особливою подією в їхньому житті.
Слід зауважити, що нещодавно неподалік від геріатричного будинку був відбудований величний Хресто-Возвдиженський храм стараннями секретаря Волинської єпархії протоієреєм Миколаєм Бондаруком. Ця новозбудована святиня — один з найбільших і найкрасивіших храмів міста. В свій час отець Миколай опікувався також духовним життям цього геріатричного будинку і фактично був ініціатором облаштування храма-каплиці в самому будинку.