Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.08.2010. ЧЕРНІГІВ. Блаженніший Митрополит Володимир освятив будинок преподобного Лаврентія Чернігівського

22 серпня, Предстоятель Української Православної під час архіпастирського візиту у Чернігівську єпархію, після святкового богослужіння у Свято-Троїцькому кафедральному соборі, освятив відреставрований будинок, у якому з 30-х по 50-ті роки минулого століття жив і трудився преподобний Лаврентій Чернігівський.
В цей день «будинок Лаврентія», як його називають в Чернігові, вперше відкрито для паломництва вірян. Тут представлені як особисті речі святого, так і старовинні ікони, фотографії та предмети побуту тієї доби. Реконструкція будинку була здійснена з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира за сприяння Фонду Миколи Рудьковського. Взагалі, відновлювальні роботи були проведені таким чином, щоб відновити вигляд будинку, часів святого Лаврентія. Біля будинку планується зведення храму на честь преподобного Лаврентія Чернігівського.
Як відомо, Блаженніший Владика особисто знав преподобного Лаврентія, котрому старець передбачав возведення на кафедру Київських Митрополитів. Саме в цей будинок в середині минулого століття мати Владики Володимира привела тоді ще маленького хлопчика, для зустрічі із отцем Лаврентієм. Тому, спілкуючись із журналістами, Первосвятитель з особливими почуттями пригадував ті миттєвості, оскільки багато із побачених у відреставрованому будиночку речей були свідками згадуваної історичної зустрічі.
Наостанок, Владика Володимир побажав усім присутнім молитовного заступництва та покровительства преподобного Лаврентія Чернігівського.