Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.08.2010. ЧЕРНІГІВ. Блаженніший Митрополит Володимир молитовно вшанував пам’ять преподобного Лаврентія Чернігівського

22 серпня, у день пам’яті преподобного Лаврентія Чернігівського, Предстоятель Української Православної Церкви із архіпастирським візитом відвідав Чернігівську єпархію, де очолив Божественну літургію у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Чернігів.
Йому співслужили архієпископи: Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Конотопський і Глухівський Лука, єпископи: Брянський і Севський Феофілакт, Туровський і Мозирський Стефан, Ніжинський і Прилуцький Іриней, Переяслав-Хмельницький Олександр, а також духовенство єпархії.
Після відправи був звершений хресний хід, наприкінці якого Архіпастир молитовно вклонився мощам святих Лаврентія, Феодосія та Філарета Чернігівських.
Наостанок Первосвятитель звернувся до вірян із повчальними словами, у яких зокрема відмітив:
«Я вітаю вас із сьогоднішнім святом, який так багато важить для нашої Батьківщини і для нашого народу. Дай Бог, щоб молитви чернігівських святих завжди надихали та радували нас, щоби ніколи у наших серцях не було ані почуття самотності, ані інших негараздів, котрими так багата земля та людське життя, але, щоб завжди були у доброму настрої, радості, яка зливається з радістю небесною. І я думаю, що це буде, тому що такі три сильні молитвеники моляться за вас і за нас, і немає ніякого сумніву, що Господь з нами і ніхто проти нас», — сказав Владика Володимир.
За своє життя преподобний Лаврентій прославився особливою любов’ю до Господа. Він був ревним хранителем православного віросповідання. Окрім того, преподобний Лаврентій Чернігівський мав унікальний дар зцілення душевних та тілесних недугів, завжди допомагав людям своїми словом, молитвою та християнською любов`ю. Преподобний Лаврентій вважається Чернігівським покровителем та захисником, до нього люди прибігають з молитвами, та просять підтримки, допомоги та наставлянь.