Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.08.2010. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви освятив місце під храм на території Державного департаменту України з питань виконання покарань

19 серпня, у день свята Преображення Господнього, на території Державного департаменту України з питань виконання покарань Блаженніший Митрополит Київський і всієї України освятив наріжний камень та місце під майбутній храм на честь Преображення Господнього.
Його Блаженству співслужили: секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр та голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної (тюремної) системи протоієрей Віктор Яценко.
На богослужіння молилися співробітники відомства на чолі з його керівником Олександром Лісіцковим.
Наприкінці освячення Архіпастир звернувся до присутніх із словом настанови, у якому побажав Божої допомоги ініціаторам зведення храму у цій нелегкій справі.
Наостанок, Блаженніший Владика благословив кожного образочком Преображення Господнього.
Вперше думка про возведення Храму біля будинку Держдепартаменту висловлено під час зустрічі 26 травня 2010 року новопризначеного керівництва відомства з Предстоятелем УПЦ Блаженнішим Володимиром у Свято–Успенській Києво–Печерській Лаврі. Ініціатива нового керівництва Держдепартаменту була з порозумінням сприйнята Предстоятелем УПЦ. 28 липня поточного року з нагоди Свята Хрещення Русі відбулась зустріч голови Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної системи священика Віктора Яценка з особовим складом апарату Держдепартаменту. Він поінформував персонал про прийняття остаточного рішення щодо возведення Храму на честь Преображення Господнього на території Державного департаменту України з питань виконання покарань.