Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.08.2010. ЛУЦЬК. На храмі святого Іоанна Богослова села Борохів встановлено хрести

15 серпня, з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта на храмі святого Іоанна Богослова села Борохів Ківерцівського району були встановлені хрести.
На Богослужінні були присутні благочинний Ківерцівської округи протоієрей Олександр Кондратюк, настоятель храму протоієрей Олександр Кратюк, а також протоієрей Миколай Лафета, протоієрей Михаїл Журомський та ієрей Ігор Григола. Молилися також голова борохівської сільради Артесюк Володимир Володимирович та інші поважні гості.
Благочинний очолив молебень, виголосив молитву на освячення хрестів, освятив їх та окропив всіх присутніх свяченою водою. Усе священнодійство відбувалося під спів парафіяльного хору, керівником якого є дружина настоятеля храму матінка Алевтина. Після цього священослужителі приклалися до щойно освячених хрестів і передали їх монтажникам. Встановлення усіх п’яти хрестів тривало близько години і двадцяти хвилин. Під час встановлення хрестів усі бажаючі прикладалися до напрестольного хреста та помазувалися благословенною оливою.
На завершення святкування з поетичним привітання до парафіян та гостей звернулися учні недільної школи.