Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.08.2010. ВІННИЦЯ. Хресний хід на Іосафатову долину зібрав більше десяти тисяч паломників

15 серпня відбувся традиційний Хресний хід до місця Явлення у 1923 р. Пресвятої Богородиці на Іосафатовій долині (місцевості поблизу с. Голинченці Шаргородського району).
Хресний хід, розпочався молебнем біля храму святого Димитрія Солунського у с. Голинченці, який звершили архієреї: архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон та єпископ Шепетівський і Славутський Володимир. Після молебню владики очолили хресний хід на Іосафатову долину. У хресному ході взяли участь священики Вінницької, Тульчинської, Білоцерківської та Шепетівської єпархій та більше десяти тисяч мирян з Вінниччини, Київщини, Житомирщини, Одещини, Кіровоградщини, з Молдови та Росії.
У хресному ході цього року взяв участь голова Вінницької облдержадміністрації М.В.Джига, котрий пройшов весь шлях по польовій дорозі разом із людьми. Губернатор молився під час літургії, а по її закінченню привітав людей з великим святом духовності.
Учасників хресного ходу привітали й архієреї. Владика Митрофан подякував за запрошення взяти участь у хресному ході архієпископу Симеону і закликав на усіх віруючих благодать Божу і молитви Пресвятої Діви Марії, яка є покровителькою цього святого місця.
Архієпископ Симеон нагадав присутнім історію свята та побажав, щоби Матір Божа, яка колись промовила на цьому місці слова: «Христа славте, хрести ставте!», благословила кожного, хто, виконуючи Її заповіт, приніс сюди хрест і залишив його на Іосафатовій долині. Владика побажав, щоби молитвами Богородиці кожному з нас було легше нести свій життєвий хрест служіння Богу і людям.
Єпископ Володимир також подякував за можливість знову відчути радість участі у такому велелюдному хресному ході (владика вже втретє бере у ньому участь) та висловив бажання у наступному році знову прийти на Іосафатову долину.
Після закінчення літургії, причастя і привітань владик, священики освятили хрести, принесені людьми і вони змогли встановити їх у приготованих місцях. Всього на Іосафатовій долині тепер налічується майже п’ять тисяч хрестів.
Свято 15 серпня завершилося, але вже наступного дня на Іосафатовій долині були нові паломники. Люди йдуть сюди, бо знають, що Божа Матір тут чує їхні молитви.
Прес-служба Вінницької єпархії