Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.08.2010. ВІННИЦЯ. Єдиний в Україні храм на честь Різдва Святителя Миколая відзначив перший день свого народження

11 серпня за новим стилем Православна Церква святкує Різдво всіма улюбленого, особливо в нас, на Святій Русі, святого, Святителя й Чудотворця Миколая. Це святкування, скасоване в єкатерининські часи, було офіційно відновлене в 2004 році за благословенням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Олексія ІІ.
На початку 2010 р. настоятель Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря, що в с. Лемешівка Калинівського району Вінницької області, архімандрит Феодосій (Шклярук) звернувся до архієпископа Вінницького й Могилів-Подільського Симеона за благословенням на будівництво трапезного храму на честь Різдва св. Миколая в Лемешівському монастирі.
Благословення від архієрея було отримано й незабаром почалася підготовка проектної документації й одночасно будматеріалів.
Братія монастиря разом з фахівцями-будівельниками й численними трудниками, які приїжджають у Лемешівку, щоб допомогти обителі, прийнялися за будівництво. Буквально за пару місяців фундамент храму із цокольним поверхом був готовий. Були зведені майже повністю й стіни, коли наступило свято Різдва Святителя Миколая, яке цього року відзначалося в обителі по-особливому урочисто. Адже це було перше свято в мабуть поки єдиному в Україні храмі на честь цієї священної події.
11 серпня 2010 року в ще незавершеному храмі був відслужений перший молебень із акафістом Святителю Миколаю, а після цього була звершена Божественна літургія в головному Іоанно-Богословському храмі обителі, після якої хресний хід на чолі з настоятелем архімандритом Феодосієм уперше обійшов навколо нового храму.
Отець Феодосій поздоровив всіх, прибулих розділити радість торжества священнослужителів і мирян зі святом і виразив віру в те, що молитвами Святителя Миколая, його храм буде незабаром добудований і вже в наступному році збере на свято Різдва угодника Божого сотні людей під своїми склепіннями.
Прес-служба Вінницької єпархії