Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.08.2010. УМАНЬ. Правлячий архієрей молитовно відзначив День Тезоіменитства

9 серпня, в День пам’яті святого великомученика і цілителя Пантелеімона єпархія молитовно відзначила День Тезоіменитства свого правлячого архієрея, єпископа Уманьського і Звенигородського.
Напередодні свята у Свято-Миколаївському кафедральному соборі м. Умані було відслужене всенічне бдіння з читанням акафіста святому великомученику Пантелеімону. Участь у богослужінні, очолюваному владикою Пантелеімоном, узяли клірики собору та представники міського духовенства.
У самий день свята у кафедральному соборі на святкове богослужіння зібралися численні парафіяни, більше тридцяти священнослужителів, серед яких були отці благочинні та парафіяльне духовенство, духовенство кафедрального собору. Божественну Літургію разом очолив архієпископ Херсонський і Таврійський Іоанн у спів служінні єпископів Уманського і Звенигородського Пантелеімона та Шепетівського і Славутського Володимира.
Божественна Літургія та урочистий молебень святому великомученику Пантелеімону завершилися привітаннями на адресу владики Пантелеімона. Також єпископа Пантелеімона вітали секретар єпархії протоієрей Вадим Паєвський, клірик кафедрального собору протоієрей Анатолій Сапсай, духовенство, черниці та миряни, які прибули на свято.