Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.08.2010. ЛУЦЬК. З нагоди свята у місті відбувся Хресний хід

8 серпня, з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта православні лучани хресною ходою вирушили від тимчасового храму Всіх Святих землі Волинської, де будується кафедральний собор до Свято-Покровської кафедральної церкви. Торжества очолив владика Ніфонт. Для підняття духу православних волинян з благословення владики священики несли святині: ікони Божої Матері «Всецариця» та ще дві ікони, які спеціально були написані на прохання митрополита на Афоні для Волинської землі, ікону Покрова Пресвятої Богородиці, ікону всіх Угодників землі Волинської, ковчег з мощами преподобних Києво-Печерських.
Сотні віруючих людей разом зі священнослужителями вирушили вулицями міста, прославляючи Господа. Прикрашали хресний хід церковними піснеспівами вихованці Волинської Духовної семінарії під керівництвом протоієрея Петра Муляра. Також в цих святкуваннях брали участь вихованки регентських класів, що діють при ВДС і абітурієнти, котрі нині прибули на вступні іспити у ВДС.
В центрі міста на головній площі біля Свято-Троїцького кафедрального собору, який 1992-го року був захоплений прихильниками церковного розколу, митрополит прочитав Євангеліє і окропив усіх святою водою.
Після прибуття хресного ходу до Покровської церкви відразу розпочалася святкова всенічна напередодні престольного свята Пантелеймонівського храму.
Митрополит Ніфонт помазав усіх святим єлеєм, а також подякував за участь у святкуваннях.