Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.08.2010. ПОЧАЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир відправив службу в Успенському соборі монастиря

4 серпня, напередодні дня вшанування чудотворної Почаївської ікони Божої Матері, Блаженніший Митрополит Володимир прибув до Успенської Почаївської Лаври. Біля монастирської брами Первосвятителя зустрічали: намісник обителі, вікарій Київської Митрополії архієпископ Почаївський Володимир із братією, ректор Почаївської духовної семінарії архімандрит Нафанаїл (Крикота) з викладачами та студентами, а також духовенство єпархії та численні віруючі.
Благословивши присутніх, Предстоятель Української Православної Церкви в Успенському соборі монастиря, у співслужінні собору архієреїв прочитав Акафіст Почаївській іконі Пресвятої Богородиці.
Блаженнішому Митрополиту співслужили: митрополит Челябінський і Златоустівський Іов, архієпископи: Уральський і Гур’ївський Антоній, Тернопільський і Кременецький Сергій, Кам’янець-Подільський і Городокський Феодор, Львівський і Галицький Августин, Вишгородський Павел (вікарій Митрополита Київського і всієї України), Почаївський Володимир (намісник монастиря), а також єпископи: Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Шепетівський і Славутський Володимир і Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ).