Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.08.2010. ЛУЦЬК. «Духовні орієнтири» рік у прямому ефірі на радіо

У минулому році в кінці липня з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта у Волинському медіа просторі на місцевому радіо «Луцьк» з’явилась нова православна радіопередача«Духовні орієнтири».
Співавтори медіа проекту протоієрей Валентин Марчук та редактор радіо «Луцьк» Юрій Кльоц. Передача звучить на хвилях 107.3 ФМ та 68.48 МгЦ кожного четверга, о 20.30. Священик та ведучий в прямому ефірі відповідають на запитання радіослухачів. Частим гостем прямих ефірів був і владика Ніфонт. Основний контингент слухачів – молодь, на яких і спрямовані відповіді священнослужителя. Слід зауважити, що за рік часу у програми з’явилась чимала аудиторія, про що свідчить кількість дзвінків під час прямого ефіру.
У четвер, 29 липня, у святковій передачі участь взяв і керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Митрополита супроводжував голова інформаційно-просвітницького відділу та прес-служби єпархії протоієрей Валентин Марчук.
Юрій Кльоц привітав архіпастиря та слухачів з першим ювілеєм – першим роком існування цього медіа проекту. Владика подякував керівництву Волинської телерадіокомпанії та побажав і надалі авторам трудитися для слави Божої.
Також цього вечора митрополит розповів радіослухачам про недавнє паломництво волинян на Святу Землю, а також відповів на питання слухачів. Активність радіослухачів буквально з перших хвилин ефіру показала, що інтерес віруючих до архієрея дуже великий. Багато радіослухачів додзвонилися в студію, щоб особисто поставити запитання владиці Ніфонту. А митрополиту були адресовані життєві запитання, які показують, як прагнуть люди простого та доступного духовного спілкування.
Також з благословення керуючого єпархією у Волинському телевізійному просторі уже більше року транслюється ще одна православна телепередача — «Благодатна купель», яка виходить на телеканалі «Аверс». Раніше лише на волинському телебаченні виходив тележурнал «Дзвони Волині», котрий за сім років свого існування зібрав чимале коло глядачів. Також на Волинському радіо в минулому році започатковано духовну передачу «Православне слово».