Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.07.2010. ВІННИЦЯ. «Православна енциклопедія» створила передачу про Вінницьку єпархію

Наприкінці квітня єпархію відвідала знімальна група «Православної енциклопедії» на чолі з відомим московським священиком Олексієм Умінським. Результатом творчого візиту стала передача, яка розповідає про святині Вінницької єпархії, її минуле й сьогодення, про її віруючих людей – священиків і мирян, які моляться, трудяться, виховують підростаюче покоління, відроджують храми, долають наслідки розколу, одним словом, спасаються під благодатним покровом Православної Церкви.
«Православна Енциклопедія у Вінницькій єпархії. Ми починаємо нашу программу в Іосафатовій долине. Вона названа так в пам’ять біблейської Іосафатової долини, з якої, за древнім переданням, повинен розпочатися Страшний суд. Це дивне місце скрізь заставлене хрестами. Традиція ставити тут хрести бере свій початок у 1923 році, коли пастуху Якову і пастушці Харитині явилася Божа Матір і сказала: «Христа славте — хрести ставте!» – цими словами розпочинає свою передачу ведучий о. Олексій і далі веде нас у різні куточки Вінниччини та знайомить з її духовними перлинами.
Як у калейдоскопі, на екрані змінюються місця, храми, люди, образи. І всюди віє добротою і любов’ю. То ж запрошуємо вас, шановні друзі, подивитися цю передачу на сайті «Православної енциклопедії» за наступним посиланням: Фільм Вінницька Єпархія
Прес-служба єпархії