Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.07.2010. КИЇВ. Святійший Патріарх Кирил та Блаженныйший Митрополит Володимир зустрілися з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим

27 липня Святійший Патріарх Кирил зустрівся з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим.
«Після молебню і Вашої натхненної проповіді на Володимирській гірці на День Хрещення Русі — думки в першу чергу про те, яке добро може зробити влада в Україні», — привітав Патріарха голова Уряду.
Микола Азаров підкреслив, що сприяння розвитку духовності є безумовним пріоритетом нашої держави.
«Ми будемо робити все, щоб безперешкодно будувалися храми, оживали монастирі, — сказав Микола Азаров. – Зокрема, Уряд прийняв рішення, що протягом року з території Києво-Печерської Лаври будуть відселені всі установи і організації, які не мають відношення до заповідника і монастиря».
Також голова Уряду висловив задоволення тим, що пастирський візит Патріарха Кирила в Україну проходить успішно, привертає величезну увагу православного світу.
Святійший Патріарх Кирил подякував голові Уряду за сприяння в організації візиту, який, на його думку, «може бути прикладом для багатьох інших держав». Предстоятель Руської Православної Церкви підкреслив, що він сам і духовенство молитимуться про те, щоб досвід, мудрість, любов до свого народу, які він бачить в Прем’єр-міністрові України, якнайкраще розкрилися в цій посаді і дали добрі плоди для людей.
«Тому що ми спостерігали, як люди «з пеклом в душі», які керували світськими справами, несли розбрат і руїну», — відзначив Святійший Патріарх і додав: «Я відчув, що саме в Україні знаходиться найзначніший потенціал серед країн колишнього Радянського Союзу. Тут і економіка, і природа, і люди енергійні. Тому у мене немає сумніву, що народ України пройде складний період і здобуде нову історичну перемогу».