Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.07.2010. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви освятив храм в ім’я святого рівноапостольного князя Володимира

24 липня, у день пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир малим чином освятив новозбудований храм в ім’я святого рівноапостольного князя Володимира.
Цей храм розташований у парку поруч із пам’ятником засновникам столиці Кию, Щеку, Хориву та їхній сестрі Либіді, що біля Набережно-Хрещатицького шосе столиці.
Його Блаженству співслужили єпископи: Переяслав-Хмельницький Олександр та Васильківський Пантелеімон, благочинний храмів міста Києва протоієрей Віталій Косовський, а також клірики храму.
Наприкінці освячення Архіпастир звернувся до присутніх зі словами настанови.
«Дуже символічно, що освячення цього храму відбувається напередодні дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира. Князь Володимир поклав початок віри на Київській Русі, охрестивши її в нашому Йордані – Дніпрі. Дай Бог, щоб за його молитвами віра наша зміцнювалася, надія підсилювалася і любов би була більш гарячою до Бога й один до одного», — сказав зокрема він.
Після цього, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира єпископ Васильківський Пантелеімон звершив у храмі Божественну літургію.