Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.07.2010. ВІННИЦЯ. До монастирів на веслах і під парусами

З благословення архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона з 3 по 8 серпня вінницький клуб православного туризму «Одигітрія» за підтримкою вінницького турклубу «Меркурій» проводить водний похід на катамаранах по Дністру від Бакотського до Лядовського скельних монастирів.
Команда під керівництвом досвідчених інструкторів стартує від Бакотської затоки і по Дністровському водосховищу йде до монастиря Галиця, у якого зупиниться наметовим табором. Кінцевою точкою маршруту стане Лядівський монастир, де учасники походу зможуть взяти участь у Літургії.
Ці древні скельні монастирі розташовані на мальовничих кручах Дністра і є частиною історії Православ’я на нашій землі. Паломництво до святих обителей буде супроводжуватися додатковими заходами клубу «Одигітрія», що складе цікаву, насичену подіями та духовно корисну програму.
Водний похід приурочений до першої річниці створення клубу православного туризму «Одигітрія», в числі його учасників ветерани і новачки клубу.
Маршрут потребує від людей фізичної витривалості, вміння добре тримаються на воді і мінімального туристичного досвіду. До прогнозованих складнощів відноситься швидка течія Дністра в його вузької частини і відсутність помітного руху води в районі Дністровського водосховища. На маршруті дві греблі, які доведеться обносити по берегу. Також бажаючим приєднається до групи клубу «Одигітрія» слід врахувати, що вода в Дністрі холодна, і не всі захочуть в ній купатися.
Кожен катамаран розрахований на чотирьох чоловік, куди члени екіпажів складають все спорядження, продукти та особисті речі. Бажано, щоб учасники походу мали спальні мішки, карімати і намети.
Вартість участі в поході — 650 грн.
Вартість включає трансфер, оренду катамаранів, харчування, страховку, супровід інструкторів.
Оренду наметів, спальних мішків і каріматів надає турклуб «Меркурій» за додаткову плату.
Група виїжджає з Вінниці автобусом 3 серпня 2010 в 6:00 ранку. Повернення до Вінниці — 8 серпня о 21.00.
Заявки на участь приймаються до 25 липня за тел. (067) 4311133;(063) 8151600 і на адресу pobedit15@mail.ru