Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.07.2010. ВІННИЦЯ. Завершилася чергова зміна дитячого православного табору «Чадо»

9 липня завершила роботу чергова зміна дитячого православного табору «Чадо», який сьомий рік поспіль організовується на базі вінницької ЗОШ №31. Чотирнадцять днів, які провели у таборі шістдесят його вихованців, пролетіли, як один день. Дітям не було часу нудьгувати, адже їхнє дозвілля було заповнене спортивними змаганнями, творчими конкурсами, іграми та забавами. За час табору було проведено кілька великих ігор, серед яких дітям особливо запам’яталася гра у римлян та християн, яка ніби перенесла їх у часі в перші століття гонінь на Церкву. Маленькі «чадів ці» шукали таємне місце збору християн, рятуючись від «римлян», які допитувалися про їхню віру. Врешті-решт усі знайшли таємне місце, а ті, хто «потрапили до в’язниці», були визволені з неї добрим ангелом.
Окрім ігор та розваг у таборі були й серйозні заходи, такі як відвідання храмів, духовні бесіди, які проводили ігумен Вікентій (Флорецький), протоієрей Олексій Наваліхін та протодиякон Владислав Демченко. А головною духовною подією під час табірної зміни було відвідання дітьми Іосафатової долини, що у Шаргородському районі, де за традицією, був встановлений великий хрест. Кошти на виготовлення цього хреста, діти заробили самі, виготовивши своїми руками різні прекрасні речі, які були продані на ярмарку.
Ще дітям запам’ятався похід до музею видатного хірурга М.І. Пирогова, у якому особливо вразили воскові фігури, що відтворювали діяння лікаря та побутові сцени XIX століття.
У кінці табірної зміни батьки щиро дякували організаторам табору – директору ЗОШ №31 та голові обласної асоціації православних педагогів О.П. Греську за умілу організацію, архієпископу Вінницькому і Могилів-Подільському Симеону за духовну і матеріальну підтримку, а меценатів Миколу Тихонюка та Григорія Ситка за їхню любов до дітей.
Прес-служба Вінницької єпархії