Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.07.2010. КИЇВ. Благочинний Київській єпархії у справах монастирів відвідав п’ять обителей

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира з 4 по 11 липня Благочинний Київської єпархії у справах монастирів архімандрит Феодосій (Снігірьов) відвідав 3 чоловічих і 2 жіночих монастирі в м. Києві і Київській області:
4 липня — Свято-Успенський жіночий монастир в селі Райківщина Яготинського району, 7 липня — чоловічий монастир на честь Різдва Пресвятої Богородиці в урочищі «Церковщина» по Дніпропетровському шосе, 10 липня — Свято-Благовіщенський чоловічий монастир в м. Києві у Бортничах, 10 липня — чоловічий монастир на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» в м. Борисполі, 11 липня — жіночий монастир на честь преподобної Анастасії Київської в селі Ковалівка Васильківського району.
У кожній обителі отець благочинний очолив Божественну Літургію, виголосив повчання про важливість і висоту чернечого подвигу, ознайомився із статутом життя насельників, ходом будівельних і реставраційних робіт, веденням монастирської документації. Представника митрополії в обителях зустрічали привітно і гостинно, з хлібом-сіллю, намісники і настоятельки розповідали про життя монастирів, чернечі радощі та труднощі.