Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.07.2010. ВІННИЦЯ. Архієпископ Симеон затвердив план заходів на ІІ півріччя у рамках оголошеного в єпархії року сім’ї

У Спасо-Преображенському кафедральному соборі під головуванням архієпископа Симеона відбулись збори керівників та співробітників єпархіальних відділів. Головною темою були заходи, заплановані на ІІ півріччя в рамках проголошеного в єпархії року сім’ї. Зокрема булі обговорені і затверджені такі заходи:
1. Свято сімейних талантів (вересень – жовтень)
2. Спортивне свято здоров’я (вересень)
3. Сімейні змагання з риболовлі (серпень)
4. Вікторина «Православний ерудит» (листопад-грудень)
Окрім того владика Симеон схвально оцінив публікації на сімейну тематику в єпархіальній газеті «Одігітрія» і благословив їх продовжувати і надалі. В той же час архієрей звернув увагу на необхідність розширення співпраці зі світськими ЗМІ у даному напрямку.
Особливої уваги керуючий єпархією приділив проведенню катихізичних бесід з батьками і хрещеними батьками перед Таїнством Хрещення, а також з майбутніми подружжями перед Таїнством Вінчання. Владика наголосив, що таких бесід має бути не менше двох. Під час бесід священики мають розповідати про основи православної віри та принципи побудови християнської сім’ї та виховання дітей.
Окрім цього архієрей дав доручення надрукувати молитви за сім’ю, які будуть читатися під час богослужінь в усіх храмах єпархії.
Прес-служба Вінницької єпархії