Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.05.2010. ЛУЦЬК. Відбулась прес-конференція митрополита Нифонта

В обласному центрі Волині з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Володимира, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України, до Міжнародного дня захисту дітей відбудеться I Всеукраїнський благодійний фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст». Про це під час прес-конференції на минулому тижні розповів керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.
«Ви знаєте, що ми проводимо благодійний концерт щорічно у кінці січня місяця – Різдвяний благодійний концерт, і у нас давно вже була така ідея, щоб це зробити у ширшому масштабі. І от, Слава Богу, у цьому році з підтримки спонсорів ми можемо провести цю благодійну роботу вже на стадіоні «Авангард». Готуються у нас білборди по місту. Це буде неділя всіх святих, 30 травня, і після Богослужінь буде офіційне відкриття фестивалю», – зазначив митрополит Ніфонт.
За словами владики, на «Волинський благовіст» приїдуть і духовні церковні, і світські колективи не тільки з Волині, але і з інших областей України. Будуть відомі артисти, співаки – Василь Чепилюк, Ніна Матвієнко, Павло Дворський, із Білорусії – колектив ВІА «Вєраси», дует сестер із Криму – Анни та Марії Опанасюк.
«Думаю, ця наша праця, наш захід згуртує людей ще більш навколо тої ідеї, яка поширюється сьогодні у нашій державі – ідеї милосердя, доброти, особливо до тих нужденних. Надіємося, що долучаться меценати, благодійники, і кошти зберуться, котрі ми потім будемо передавати для тих обездолених діточок, щоб якось підтримати і прикрасити їхнє буденне життя. Я маю велику надію, що милосердний Господь допоможе нам у цій справі», – додав митрополит Ніфонт.
Крім того, митрополит Луцький і Волинський Нифонт розповів, що нещодавно отримав нагрудний знак «Патріот України» та книгу «Україна й українці – цвіт нації, гордість країни», у якій є про нього стаття.