Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.05.2010. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Предстоятель УПЦ із Архипастирським візитом відвідав Переяслав-Хмельницьке благочиння

24 травня, у День Святого Духа, Блаженніший Митрополит Володимир відвідав місто Переяслав-Хмельницький, де у Свято-Троїцькому храмі звершив Божественну Літургію. Його Блаженству співслужили єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, благочинний Переяслав-Хмельницького церковного округу архімандрит Ніл (Семенець) та місцеве духовенство. Після богослужіння Блаженніший Митрополит Володимир відвідав дитячі будинки району.
Першим Блаженніший Владика відвідав дитячий будинок «Юрасик» в с. Циблі, де Він привітав вихованців із майбутнім Днем захисту дітей. У подарунок дитбудинку Блаженніший Володимир передав побутову техніку, що дозволить дітям ще краще дотримуватися санітарно-гігієнічних норм.
Після Первосвятитель зустрівся з учнями школи-інтернату Переяслав- Хмельницького, яким теж вручив подарунки. Зустріч відбулася у Свято-Михайлівському храмі, який останні 76 років знаходився у власності держави (як музею), і лише місяць тому був переданий Церкві, після чого у ньому відновилися богослужіння.