Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.05.2010. ЛУЦЬК. Храм у селі Вишнів увінчано новими хрестами

16 травня, в селі Вишнів Ківерцівського району урочисто звершено чин освячення хрестів і поставлення їх на куполах новозбудованого на честь святого великомученика Димитрія Солунського храму. На радість усім парафіянам та гостям села священодійство з коротеньким чинопослідуванням, що вміщається на одному аркуші книги, перетворилося на справжнє торжество, яке справедливо можна порівняти з престольним святом. Безумовно, сприяли цьому благословення і молитва митрополита Луцького і Волинського Ніфонта, який особисто збирався очолити богослужіння, та за станом здоров’я не зміг бути присутнім.
У священодійстві взяли участь клірики єпархії на чолі з секретарем єпархіального управління протоієреєм Миколаєм Бондаруком. Серед священнослужителів, окрім настоятеля громади священика Ігоря Григоли, були присутні: прот. Олександр Кондратюк (благочинний ківерцівського округу), прот. Георгій Шевчук (настоятель Покровського храму м. Луцька, інспектор Волинської духовної семінарії), прот. Миколай Лафета (настоятель храму в с. Піддубці), прот. Олександр Кратюк (настоятель храму в с. Борохів), свящ. Андрій Яковлюк (клірик Миколаївського храму м. Ківерці). Також до святкування долучилися: Олешко Петро Степанович (генерал Волинського округу Війська Запорожського, депутат Волинської обласної ради), Артесюк Ганна Климівна (депутат Ківерцівської районної ради), Артесюк Володимир Володимирович (сільський голова) та інші поважні гості.
Після виголошення молитви на освячення хрестів та окроплення свяченою водою за справу їх встановлення на маківках взялися досвідчений монтажник, староста храму Новак Василь Арсенович та ініціатор будівництва храму у Вишневі та його основний меценат Олешко Петро Степанович.
По закінченні священодійства зі змістовною промовою звернувня до людей прот. Миколай Бондарук. Він зауважив, що для всіх, хто проживає і проживатиме у Вишневі, хрест, з якого все починається і яким все увінчується, — це святиня і символ, який перетворює просту будівлю на справжній православний храм.