Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.05.2010. КИЇВ. Предстоятель УПЦ взяв участь у відкритті Всеукраїнської культурно-інформаційної презентації «Український історико-культурний заповідник – 2010»

18 травня, у Міжнародний день музеїв, у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику (м. Київ, вул. Івана Мазепи, 21) відкрилася Всеукраїнська культурно-інформаційна презентація «Український історико-культурний заповідник – 2010», у якій беруть участь провідні національні заповідники.
Захід проводиться з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира і триватиме з 18 по 21 травня.
Відкриваючи дійство, Блаженніший Владика привітав працівників музеїв із професійним святом та побажав наснаги у служінні народу України.
Після цього привітав присутніх міністр культури і туризму України Михайло Кулиняк, який зачитав вітальні адреси Президента, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради України, а також з нагоди свята нагородив працівників музею відзнаками Міністерства культури і туризму та подяками прем’єр-міністра України.
На заході також були присутні намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел, ректор Київських духовних шкіл архієпископ Бориспільський Антоній, секретар Предстоятеля єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, голова Синодального відділу УПЦ «Місія Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик).
По завершенні офіційної частини Архіпастир ознайомився із презентаціями учасників свята та оглянув експозиції виставкових залів Києво-Печерського заповіднику.