Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.05.2010. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Кафедральний собор відзначає 850-річний ювілей

10 травня, у день вшанування пам’яті святителя Стефана, єпископа Володимир-Волинського, розпочалися урочистості з нагоди ювілею 850-ліття Свято-Успенського кафедрального собору у Володимир-Волинському.
Всенощну за участю численних паломників, священиків та єпископату з різних куточків світу очолив Першоієрарх Руської Православної Церкви Закордоном Митрополит Східно-Американський та Нью-Йоркський Іларіон. Святкова Літія поєдналася з велелюдним хресним ходом навколо собору — ювіляра.
Єпископ Володимир-Волинський та Ковельський Никодим, котрий протягом останнього часу доклав чимало зусиль для прикрашення Свято-Успенського собору та облаштування його території, на правах господаря свята, привітав гостей урочистостей та наголосив на значенні собору — ювіляра в житті Святої Русі та волинського краю.
Після читання Євангелія на Полієлеї, митрополит Іларіон благословив усіх присутніх за богослужінням через помазання освяченою олією.
Перший день свята завершився братньою трапезою. Вітальні промови перепліталися зі співом «Многая літа» та волинських народних пісень. Митрополит Іларіон, батьки котрого родом з села Обеніжи, Турійського району, що на Волині, був особливо розчулений гостинністю та щирістю волинського духовенства.