Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.05.2010. КИЇВ. До 65-річчя Перемоги відбувся фестиваль авторської пісні «Благодатне небо»

10 травня в Будинку Офіцерів відбувся фестиваль авторської пісні «Благодатне небо», який об’єднав не тільки православних композиторів і виконавців з України та Росії, а й учасників бойових дій, свідків тієї трагедії й нас, їхніх нащадків. Захід відбувся з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, а його організатором виступив Синодальний відділ Української Православної Церкви у справах молоді.
На початку концерту до присутніх звернувся голова цієї церковної структури архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій«65 років минуло відтоді, як завершилася найстрашніша й найжахливіша війна всіх часів, — сказав зокрема він. — Невпинно спливає час, але пам’ять не стирається, вона жива. І чим ми далі від тих подій, тим ціннішою стає Велика Перемога! І та Перемога потрібна нам, щоб бути вдячними нащадками батьків, дідів, прадідів, які воювали на полях війни й кували Перемогу в тилу».

Після урочистої частини розпочалася концертна частина фестивалю, під час якої учасники дарували слухачам свої авторські пісні, сповнені віри в Божу благодать і вдячності ветеранам за Мир і Любов. На сцені з’явилися вже добре знані в православному колі лауреати багатьох фестивалів як з України — ансамбль «Золоті куполи Києва», група «Сад», Андрій Семенко, Ганна Піркова, дует Олександр і Лілія Коняєви, так і з Росії – Олена Муссалітіна, В’ячеслав Капорін, Олексій Кирилов, а також Микита Джигурда, який присвятив ветеранам Великої Вітчизняної війни вірш і нещодавно написану ним пісню «День Перемоги».