Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.05.2010. ВІННИЦЯ. У єпархії перебувала Почаївська ікона Пресвятої Богородиці

30 квітня о 16.30 біля Свято-Воскресенського храму відбулася зустріч Почаївської ікони Пресвятої Богородиці, яка прибула до Вінниці в рамках всеукраїнського хресного ходу, присвяченого 450-літтю перебування чудотворного образу в Україні. Святиню зустрічав архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон та все духовенство єпархії. Одразу ж по прибутті ікони, перед нею був відслужений молебень та розпочався хресний хід головною вулицею міста – Соборною – до Спасо-Преображенського кафедрального собору. У хресному ході взяли участь декілька тисяч паломників, як вінничан, так і тих, хто прибув до Вінниці з інших міст та сіл області.
У кафедральному соборі, куди прибуласвятиня, одразу розпочалося всенічне бдіння, а опівночі з 30 квітня на 1 травня була відправлена Божественна літургія, яку звершив архієпископ Симеон. Щогодини вінницькі священики читали перед чудотворним образом акафісти та молилися за людей, черга яких не закінчувалася до самого моменту від’їзду святині з Вінниці. Рівно о 15.00 1 травня Почаївська ікона попрямувала до Хмельницької єпархії, де її також чекали віруючі.
Прощаючись зі святинею, архієпископ Симеон побажав всім присутнім, щоб Божа благодать, яка прийшла на Вінницьку землю разом з Почаївською іконою, оберігала її від всякого лиха, і щоб Покров Цариці Небесної простягався над усіма, хто прийшов протягом цієї доби до храму, щоб вклонитися чудотворному образу Матері Божої.
Прес-служба Вінницької єпархії