Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.05.2010. ЛЬВІВ. «Галицька Русь» на честь Перемоги посадила дерева

28 квітня на території меморіального комплексу «Пагорб Слави» архієпископ Львівський і Галицький Августин взяв участь в акції в рамках толоки, що її вже багато років поспіль організовує Федерація Скаутів «Галицька Русь» спільно з дирекцією музею «Личаківський цвинтар». Учасники заходу висадили саджанці декоративних дерев, в коріння яких була покладена земля з міст-героїв Великої Вітчизняної війни. До участі у цій неполітичній акції Благодійна організація Федерація Скаутів «Галицька Русь» запросила керівників органів влади та командування військових формувань України, ветеранів війни та праці, дипломатичних представників держав-учасниць Великої Вітчизняної війни, пресу тощо. Під вмілим керівництвом Голови Львівської міської ради ветеранів генерал-майора у відставці О.Грубого і заступника голови Львівської обласної ради ветеранів Р.Чайки хлопці і дівчата прибирали територію музею, висаджували квіти. Директор музею «Личаківський цвинтар», заслужений діяч мистецтв України І.Гавришкевич у інтерв’ю місцевому телебаченню зазначив, що допомога молоді є дуже важливою, адже співробітники музею не в змозі самостійно впорядкувати таку велику територію.
Архієпископ Августин жваво спілкувався з ветеранами, а також звернувся з пастирським словом до молоді. «Коли я сьогодні дивився як завзято ви працювали віниками, згадав своє дитинство, коли сліди війни ще було видно усюди: нас, дітей, оточували люди, покалічені війною, зруйновані будинки заростали чагарниками, а це означало, що у домівку повертатися нікому. Біль війни ще був живим. В той час люди були милосерднішими один до одного, бо кожного спіткав біль втрати близьких. Тому сьогоднішня ваша участь у цій толоці є дуже важливою для вашого ж майбутнього, бо люди, які не пам’ятають своєї історії і не вшановують подвиг своїх дідів не зможуть забезпечити гідне майбутнє своїм дітям. То ж я сьогодні прийшов сюди поблагословити вас і разом потрудитися».
Архієпископ Августин також дав інтерв’ю для Львівського телебачення.
Потім Владика Августин разом з Начальником Управління з питань внутрішньої політики Львівської ОДА І.Ожиївським, першим заступником командувача Західного оперативного командування генерал-майором Ю.Борискіним та ветеранами почали посадку дерев. Землю з міст-героїв у коріння дерев поклав Президент Федерації Скаутів «Галицька Русь» Кирил Арбатов.
Народна святиня – земля з усіх 13 міст-героїв була привезена до Львова восени минулого року учасниками Міжнародного молодіжного патріотичного форуму з нагоди 65-ої річниці звільнення України від фашистських загарбників. В заході взяли участь представники скаутських, козацьких та патріотичних організацій України, Росії та Білорусі. Форум проводився за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Відтоді капсули з землею зберігалися у свято-Георгіївській церкві у м. Львові. Молоді дерева будуть живитися землею з місць ратного подвигу та масового героїзму воїнів багатьох національностей, вони стануть справді живими символами пам’яті та Перемоги.
Учасники толоки продемонстрували важливість збереження меморіалу «Пагорб Слави» та інших місць, що увіковічують пам’ять про воїнів-захисників Батьківщини, які поклали свої життя на полях Першої та Другої світових війн.
Прес-служба Львівської єпархії спільно з
Службою інформації Федерації Скаутів «Галицька Русь»