Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.04.2010. КИЇВ. Архієпископ Августин благословив підрозділи Внутрішніх військ МВС України на участь у Параді Перемоги

Традиційно перед військовими парадами, на запрошення командування Внутрішніх військ МВС України, голова Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Львівський і Галицький Августин звершив Божественну літургію у військовій частині, де проходить підготовку парадний розрахунок почесної варти Внутрішніх військ.
Біля сотні молодих воїнів після виснажливих тренувань перед парадом, присвяченим 65-й річниці Великої Перемоги, напередодні виявили бажання посповідатися та прийняти Святі Христові Таїни. Божественна літургія була звершена у похідному храмі Внутрішніх військ МВС України на честь святого Архістратига Михаїла, який з 1998 року розгортається там, де є потреба звершити будь-яке богослужіння для військовиків.
Владика Августин побажав воїнам з вдячністю Богові проходити своє служіння Батьківщині, а на параді бути особливо старанними та з честю представити свої війська.
Після богослужіння та традиційної спільної фотографії голова Синодального військового відділу мав коротку зустріч з новопризначеним командувачем Внутрішніми військами МВС України генерал-майором Володимиром Воробйовим, з яким обговорив шляхи подальшого співробітництва Церкви і Внутрішніх військ.
Протоієрей Віталій Приходько