Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.04.2010. ЛУЦЬК. Відійшов до Господа протоієрей Никанор Шимко

7 квітня, на Пасхальному тижні на 82 році життя відійшов до Господа духівник Волинської єпархії митрофорний протоієрей Никанор Шимко. Останні роки свого життя батюшка прослужив у Свято-Покровському кафедральногому храмі та до нещодавна ніс послуг більше 20 років благочинного Луцького району.
Батюшка Никанор родом із села Хорупань Млинівського району Рівненщини. Його батько загинув на війні. Але ще змалку привчив хлопця ходити до місцевого храму. Вже семилітнім малий Никанор сам біг до церкви.
Після війни у 1946 році вступив до Волинської духовної семінарії. Саме в Луцьку в храмі зустрівся зі своєю матушкою Марією. Одружилися у 1949-му. А вже 1951 році отримав парафію у селі Хорлупи Ківерцівського району. Згодом переїхали на Рівненщину, у село Аршичин. Там прослужив 16 років.
Вісім років жив у місті Едмонтон в Канаді. Туди його відрядила Руська Православна Церква у вісімдесятих роках. Адже в Канаді багато православних родин, а от своїх священиків не було.
Нещодавно Шимки відсвяткували 60-річний ювілей подружнього життя та стільки ж років у священному сані. Чин похорону був звершений керуючим Волинською єпархією митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька.
Вічна пам’ять дорогому батюшці.