Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.04.2010. ЧЕРНІГІВ. У вузах міста читають релігійні лекції про роль жінки

У вищих навчальних закладах Чернігова відбулися перші лекції на тему «Краса та велич жінки. Погляд церкви на покликання жінки», організовані Чернігівською єпархією УПЦ.
Як повідомили УНІАН у прес-службі єпархії, до свята Жінок-Мироносиць Чернігівська єпархія запланувала низку інформаційно-просвітницьких заходів. Серед них – лекції у вищих навчальних закладах та школах міста. Мета лекцій – відновлення православного розуміння ролі та покликання жінки у нашому житті, донесення до громадськості, а особливо до молоді, істинно жіночих цінностей, формування ідеалу жінки.
Перші лекції особисто прочитав архієпископ Чернігівський та Новгород-Сіверський АМВРОСІЙ у Чернігівському інституті інформації, бізнесу та права міжнародного університету ім. Ю.Бугая, Чернігівському інституті менеджменту і підприємства України академії бізнесу і підприємства та Чернігівському кооперативному технікумі.
Владика АМВРОСІЙ розповів студентам про день Жінок-Мироносиць, його історію та значення для сьогодення. «Адже це свято – свято кожної православної жінки. І саме Жінки-Мироносиці явили нам приклад любові, котрої нам зараз не вистачає», — сказав владика.
Разом з архієпископом Чернігівським та Новгород-Сіверським лекції у ВНЗ читатимуть і священнослужителі УПЦ. Лекції пройдуть майже у кожному навчальному закладі Чернігова. Кожний студент безкоштовно отримує листівки, де написана історія та роль свята.
День Жінок-Мироносиць відзначається у третю неділю по Воскресінню Христовому, цього року – 18 квітня. З цієї нагоди у Чернігівському обласному академічному музично-драматичному театрі ім.. Т.Г.Шевченка відбудеться урочистий концерт «Краса та велич жінки».